Éljenek a kalóriák!


Mézes-gyömbéres keksz

2015.05.22 16:55

Ma egy karácsonyi receptet hoztunk nektek, mely hatalmas sikert aratott családi köreinkben.

Ebben a receptben a hozzávalókat két külön csoportba osztottuk az egyszerűség kedvéért.

 

Hozzávalók:  "A"    

- 90 dkg liszt

- 1 ek fahéj

- 1 ek gyömbérpor/mézeskalácsfűszer

- 1 tk őrölt szegfűszeg

 

Hozzávalók "B"

- 10 dkg margarin

- 25 dkg cukor

- 2 dl méz

- 3 dl tej

- 1 ek szódabikarbóna

 

Elkészítés:

 A szódabikarbónát kevés tejben feloldjuk, majd a "B" hozzávalókkal meglangyosítjuk.

 Ha kihűlt, a fűszeres lisztbe keverjük.

 1 éjszakára a hűtőbe tesszük, másnap sütjük.

 4-5 miliméterre megnyújtjuk, szaggatjuk.

 Kb. 5 percet sütjük.

 A nyers tészta a hűtőben akár 1 hétig is eláll.

 

Tipp: cukormázzal díszítjük.

Cukormáz: 10 dkg cukor, 1 tojás fehérje, 2-3 dkg keményítő

—————

Vissza