
Éljenek a kalóriák!
Mézes-gyömbéres keksz
2015.05.22 16:55Ma egy karácsonyi receptet hoztunk nektek, mely hatalmas sikert aratott családi köreinkben.
Ebben a receptben a hozzávalókat két külön csoportba osztottuk az egyszerűség kedvéért.
Hozzávalók: "A"
- 90 dkg liszt
- 1 ek fahéj
- 1 ek gyömbérpor/mézeskalácsfűszer
- 1 tk őrölt szegfűszeg
Hozzávalók "B"
- 10 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 2 dl méz
- 3 dl tej
- 1 ek szódabikarbóna
Elkészítés:
A szódabikarbónát kevés tejben feloldjuk, majd a "B" hozzávalókkal meglangyosítjuk.
Ha kihűlt, a fűszeres lisztbe keverjük.
1 éjszakára a hűtőbe tesszük, másnap sütjük.
4-5 miliméterre megnyújtjuk, szaggatjuk.
Kb. 5 percet sütjük.
A nyers tészta a hűtőben akár 1 hétig is eláll.
Tipp: cukormázzal díszítjük.
Cukormáz: 10 dkg cukor, 1 tojás fehérje, 2-3 dkg keményítő
—————